Helaas bereikt onze hoogwaardige zorg niet alle groepen in de samenleving. Met name ook niet westerse immigranten en laaggeletterden. Elke zorgverlener kent die vertwijfeling: “Hebben we elkaar begrepen? Als dat maar goed gaat!” Een nieuwe website van de Nederlandse Diabetes Federatie biedt handvatten.

Op die website doen we ook een belofte uit de vorige nieuwsbrief gestand. We schreven toen dat de NDF verkent of en hoe het gespreksmodel ook bij laaggeletterden kan worden toegepast, met name bij patiënten met een niet westerse afkomst. Er zou gekeken worden naar een praktische en visueel ondersteunde, doorontwikkeling van het model. Medio 2017 zou het beschikbaar moeten komen. En inderdaad: het is te vinden op de nieuwe website

diversiteit in diabetes hp menu actief

s2sdefault