Nederlandse Diabetes Federatie
De koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verenigt

 

NDF Professor Lambertsprijs

 
De prijs is in 2017 ingesteld door de Nederlandse Diabetes Federatie als eerbetoon aan voormalig NDF voorzitter prof. dr. Steven Lamberts. Het gaat om een tweejaarlijkse prijs met een bedrag van 5000 Euro, voor een initiatief dat het verschil maakt voor mensen met diabetes. De eerste NDF Professor Lambertsprijs zal worden uitgereikt tijdens het volgende Nationale Diabetes Dag congres op 16 maart 2018.

Focus 2018
Professor Lamberts is zelf actief bij de prijs en de jurering betrokken. Aan hem de vraag: Hoe maak je nou echt het verschil voor mensen met diabetes?

Lamberts: “Dat kan natuurlijk op heel veel manieren. Bij deze eerste editie van de prijs zou ik willen focussen op de uitdaging waar we als hele samenleving voor staan: vinden we het normaal dat zoveel mensen diabetes type 2 krijgen, hebben en houden? Ik constateer, en daar ben ik blij om, dat we het met z’n allen steeds minder normaal beginnen te vinden. We zijn op zoek naar ideeën, initiatieven, interventies die passen in die trend en die nieuw denken omzetten in nieuw doen. Praktisch en persoonsgericht.”

Meedoen
Wilt u meedingen naar de prijs? Dat kan! De jury nodigt u van harte uit om uw project in te sturen.

De jury wordt gevormd door de NDF commissie Opinie en Kennis en professor Lamberts. Men is met name geïnteresseerd in projecten die matchen met het door Lamberts geschetste perspectief.

Om mee te doen vult u onderstaand formulier in. Insturen voor 9 februari 2018.
U kunt deze informatie ook per mail toesturen naar info@diabetesfederatie.nl.


De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland

diabetesfondsDiabetesvereniging Nederland


Gelieve alle velden invullen. Wilt u nog meer vertellen of iets laten zien? Dat kunt u doen in een powerpoint-presentatie van maximaal 12 dia’s. Deze kunt u bij de volgende stap uploaden.

 

Mijn contactgegevens
Organisatie en project
Toelichting op initiatief
Referenten:

mensen uit de doelgroep die ervaring hebben met het initiatief. Graag twee namen met contactgegevens.