Nederlandse Diabetes Federatie
De koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verenigt

Symposium ter gelegenheid van de promotie van drs. Nienke Maas en 5 jaar Kidz & Ko
In Nederland hebben 6000 jongeren diabetes. Van deze jongeren worden 550 kinderen behandeld door Kidz & Ko: het samenwerkingsverband van 7 ziekenhuizen in Brabant. Elk jaar starten bij Kidz & Ko 70 nieuwe kinderen met de behandeling van diabetes. Kinderen die plots van de huisarts of kinderarts te horen kregen: Jij hebt Diabetes.

De leden van de kinderbehandelteams van Kidz & Ko zoeken samen met de ouders van de kinderen naar een behandeling op maat. Voor elk kind en de ouders is de diabeteszorg namelijk weer anders. Het inpassen van de diabetes-regels in het dagelijkse leven lukt dan ook alleen als we rekening houden met deze verschillen. Over die verschillen gaat het symposium.

Klinisch-psycholoog drs. Nienke Maas heeft onderzoek gedaan bij tieners en hun ouders naar de eisen die diabetes aan hen stelt in het dagelijkse leven. Dankzij haar onderzoek weten we nu beter hoe tieners zelf hun diabetes en de aanpassingen daarvoor in het dagelijkse leven, beleven.

Tijdens het symposium zijn alle professionals in de diabeteszorg welkom: medisch psychologen, (kinder)diabetesverpleegkundigen, diëtisten, kinderartsen en zeker ook ouders en tieners met diabetes.

Digitaal is deze informatie ook beschikbaar op het web: www.kidzenko.nl