Nederlandse Diabetes Federatie
De koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verenigt
Binnen de programmalijn Jong en diabetes werd onlangs het bovenstaande project gestart met vertegenwoordiging van de NDF-lidorganisaties NVK, EKDV, DNO en de DVN. Mediq is maatschappelijk partner. De eerste bijeenkomst vond plaats op donderdag 10 juli onder voorzitterschap van kinderarts Roos Nuboer. Voornaamste agendapunt was de gedachtewisseling over en concretisering van het project. Belangrijk uitgangspunt hierbij was dat de kerngroep iets concreets en bruikbaars wil opleveren na een jaar, zowel voor zorgverleners als voor ouders en hun kinderen met diabetes. Gezamenlijk werd besloten de volgende focus in het project aan te brengen:
1. Informatie over aanbod ten aanzien van psychosociale ondersteuning
2. Overzichtelijke basisinformatie over diabetes die via website(s) beschikbaar is

1. Informatie over aanbod ten aanzien van psychosociale ondersteuning
Er is behoefte aan een overzicht van en de werkzaamheid (best practices) van ondersteuningsmogelijkheden voor kinderen met diabetes en bijkomende psychosociale problematiek. Tevens bestaat er een vraag waar de zorg gegeven wordt. De tekst in de NDF Zorgstandaard moet uitgebreid dan wel geconcretiseerd worden.

2. Overzichtelijke basisinformatie over diabetes die via website(s) beschikbaar is
Een van de redenen om te starten met dit project was het feit dat ouders grote moeite hebben met het vinden van hun weg in de zeer versnipperde online diabetesinformatiewereld. Er is volgens de leden nergens één website te vinden die volledige, basale informatie geeft over diabetes en kinderen. En waarvan ook duidelijk is dat er een betrouwbare bron achter zit. Dit is het andere aandachtgebied van de kerngroep; het bundelen van goede informatie op één centraal punt. Het project heeft een looptijd van ongeveer een jaar.

Informatie bij Sandra van Hunnik, senior communicatieadviseur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.