Nederlandse Diabetes Federatie
De koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verenigt

De NDF kan, met ondersteuning vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de komende tijd actief aan de slag met het thema ‘Zorg op maat voor kinderen en jongeren met diabetes’.

De focus van het project ligt op de belangrijke thema’s participatie en zelfmanagementondersteuning.

Centrale projectvraag: hoe kunnen kinderen en jongeren met diabetes type 1 (in de leeftijd van 10 – 24 jaar) en hun omgeving (ouders, school, professionals) effectief worden ondersteund zodat hun therapietrouw toeneemt, complicaties worden voorkomen en hun participatie (school en vrije tijd) toeneemt.

Binnen dit project gaan we uit van wat er al is, wat er werkt en wat er nog aanvullend nodig is om knelpunten in de praktijk te verhelpen. De NDF heeft hiervoor een multidisciplinaire werkgroep ingericht onder voorzitterschap van Mariëlle Schoenmakers. Er wordt gewerkt aan een nadere uitwerking van de NDF Zorgstandaard Diabetes en er wordt een aanzet gedaan voor concrete (online) tools. De NDF zal in dit project samenwerken met verschillende partijen, niet alleen met NDF-lidorganisaties maar ook met andere relevante organisaties buiten het diabetesveld. De opgeleverde kwaliteitsproducten worden aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het register. Het is de bedoeling dat we dit traject in juni 2019 afronden.

Heeft u kennis over en/of ervaring met kinderen en jongeren met diabetes in de leeftijd van 10 – 24 jaar en heeft u ideeën over hoe de zorg verbeterd kan worden? Dan gaat de NDF graag met u in gesprek!
Neem dan contact op met Corine Bruggers (projectleider) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Pauline Mourits Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar meer informatie over het project ‘Zorg op maat voor kinderen en jongeren met diabetes’.

NDF Diabetes 24 7 Karlijn