Wij zijn de Nederlandse Diabetes Federatie, de koepel van het diabetesveld. Een alliantie van 39 partijen (patiëntenvereniging, zorgverleners, onderzoekers en marktpartijen) die zich met elkaar sterk maken voor persoonsgerichte diabeteszorg en preventie, die van hoge kwaliteit is en blijft én toegankelijk voor iedereen. De NDF is een belangrijke verbinder in de wereld van de diabeteszorg. Deze is sterk in beweging en uiteenlopende partijen werken samen om zorg te verbeteren of te voorkomen.

Daarvoor zijn we actief op tal van fronten, in intensief contact met een groot netwerk van stakeholders en experts. Operationeel kader is de NDF Kwaliteitsagenda. Die agenda kent vijf sporen: NDF Kwaliteitsstandaard diabetes, NDF Toolkit Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie, NDF Programma’s, NDF Stakeholdersdialogen, Rondetafel Diabeteszorg.

Het bureau in Amersfoort, met een klein team van professionals, vormt de spil van een fitte federatie. Om de sterke positie van de NDF binnen het veranderende krachtenveld van de zorg te kunnen blijven waarmaken wordt onder leiding van de huidige directeur werk gemaakt van een strategische plaatsbepaling. Omdat zij met pensioen gaat zijn bestuur en team op zoek naar een nieuwe, vooralsnog tijdelijke, directeur die enthousiast wordt van een strategische uitdaging.

Wij denken aan iemand die strategisch sterk is, zowel vernieuwend als verbindend. Die zich met energie inzet voor de NDF Kwaliteitsagenda. Die de weg weet in de wereld van de zorg en specifiek ervaring heeft in het speelveld van chronische ziekten. Die de creativiteit en ervaring heeft om dossiers en dialogen verder te brengen. Iemand met ruime leidinggevende ervaring die gelooft in teamwork en medewerkers in hun kracht zet. En die daarbij altijd voor ogen houdt waarom we dit doen: om door de synergie van samenwerking de beste zorg en preventie binnen bereik te brengen van alle mensen met (pre)diabetes.

Mocht deze tekst je interesse hebben gewekt, aarzel dan niet om te reageren. Uiterlijk 31 mei. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 10 juni. De vervolggesprekken op dinsdagochtend 14 juni.

Direct solliciteren: stuur je motivatiebrief en CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je eerst contact: NDF bestuurslid Doreen Boeijen gaat graag in gesprek. Je kunt een afspraak maken door te bellen naar 033 448 08 45 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Goed om te weten:
 • Het gaat om een tijdelijke aanstelling van vooralsnog 1 jaar, 24 uur per week
 • We hebben een eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden, het salaris is marktconform
 • Als directeur ben je verantwoordelijk voor:
  • De medewerkers, het team en het werk van het bureau
  • Het beheren van de relaties met de leden van de NDF
  • Het voortdurend vormgeven aan de platformfunctie van de federatie
  • Een effectieve samenwerking met het bestuur
  • Gezonde bedrijfsvoering
  • Het onderhouden van externe relaties
 • Belangrijk speerpunt is het actuele proces van strategische plaatsbepaling van de NDF, in een open synergetische samenwerking met name met Diabetesvereniging Nederland en Diabetes Fonds
 • De NDF heeft het hybride werken omarmt, waarbij we zowel vanuit huis als in het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort werken