De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) is de koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verenigt. Met elkaar maken we ons sterk voor persoonsgerichte diabeteszorg en -preventie, die van hoge kwaliteit is en toegankelijk is voor iedereen. De NDF functioneert als de spil van een dynamisch netwerk van ruim 30 partijen die elkaar voortdurend de vraag voorleggen: hoe kan het beter? Volgens de stand van de wetenschap en door de synergie van samenwerking.

Voor het bestuur van de NDF zijn we op zoek naar drie nieuwe bestuursleden met de volgende aandachtsgebieden:

Diabetes zorgprofessionalperspectief

Binnen dit aandachtsgebied ligt de nadruk kennis en ervaring op het gebied van zorgverlening aan diabetespatiënten. Dit lid van het bestuur is bekend met de verschillende aspecten van de kwaliteit van diabeteszorg in Nederland en de regels en de afspraken die hierover in de zorgstandaard gemaakt zijn

Tot dit aandachtsgebied behoort ook kennis van en/of ervaring in het maatschappelijke en politieke speelveld op het gebied van de diabeteszorg.
Het lid met ervaring op dit aandachtsgebied wordt in eerste aanleg voorgedragen door lid organisaties die de zorgprofessionals vertegenwoordigen.

Financieel-economisch

Binnen dit aandachtsgebied ligt de nadruk op de werking van financiële kant van de diabeteszorg, goede doelen financiering, de financiële informatieverschaffing, financiële continuïteit van een belangenvereniging. Dit bestuurslid heeft affiniteit met diabeteszorg en werkt bij voorkeur in het bedrijfsleven of wetenschap en beschikt over kennis en ervaring op bedrijfskundig/financieel gebied.

Innovatie en digitalisering

Het aandachtsgebied innovatie en digitalisering richt zich vooral op de nieuwe ontwikkelingen binnen de behandeling / het voorkomen van diabetes(zorg). Digitalisering van de zorg maar ook de communicatie. Het bestuurslid met deze deskundigheid is in staat om de ontwikkelingen te vertalen naar de leden van de Federatie en de belangen van verschillende partijen daarbij te onderscheiden. Bij voorkeur heeft betreffend bestuurslid een binding met wetenschap c.q. scholing.

Herkent u zich in een van deze aandachtsgebieden en wilt u graag een bijdrage leveren aan dit unieke samenwerkingsverband op het gebied van diabetes, dan zien we uw CV en motivatiebrief graag uiterlijk 9 mei 2024 tegemoet op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor vragen kunt u contact opnemen met Christine Strous, manager NDF op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51 49 21 74.

Zie hier voor meer informatie over de NDF, rol, algemene eisen aan en taken van het bestuur en de verdere samenstelling.