NDF-lidorganisaties zijn in maart verzocht voor 6 mei de module ‘Bewegen voor mensen met (een hoog risico op) diabetes type 2’ te becommentariëren. Deze module is ontwikkeld voor mensen met (een hoog risico op) diabetes type 2 en betreft een uitbreiding van de NDF Zorgstandaard. Het is de diabetesspecifieke uitwerking van de generieke Zorgmodule Bewegen die eind 2015 verscheen.

Een door de NDF ingestelde werkgroep heeft zich sinds augustus 2016 gebogen over de vraag wat nodig is om adolescenten en volwassenen met (een hoog risico op) diabetes type 2 voldoende, verantwoord en afgestemd op iemands persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren, te laten bewegen. Daarbij is gekeken naar de inhoud, de kwaliteit en de organisatie van diabetesspecifieke beweegzorg, inclusief de rol van de mens met (een hoog risico op) diabetes..

NDF-lidorganisaties hebben tot uiterlijk 6 mei de tijd om hun commentaar aan te leveren. Na verwerking van de commentaren zal de definitieve versie van de module aan de lidorganisaties worden verstuurd voor instemming (begin juni 2018).

We hopen de module voor de zomer aan het veld te kunnen presenteren. Heeft u vragen hierover dan kunt u contact opnemen met Corine Bruggers beleidsmedewerker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.