Op dinsdag 18 september 2018 organiseerde de Nederlandse Diabetes Federatie een werkconferentie over persoonsgerichte diabeteszorg.

Ruim 50 deelnemers aan de werkconferentie zijn onder begeleiding van Hans Oosterkamp geïnspireerd. Er werd stilgestaan bij de module ‘Zorg op maat voor ouderen’ en de implementatie van het diabetesjaargesprek. Tijdens de conferentie gingen de deelnemers in groepen actief aan de slag. Er werd volop gediscussieerd over onder andere: meer eigen regie, gezamenlijke besluitvorming en gedeelde verantwoordelijkheid, vroegsignalering en innovatie.

Persoonsgerichte zorg : het vraagt een investering van de mens met diabetes en de zorgprofessional. Maar de deelnemers aan de werkconferentie zijn het eens: het is de moeite waard! De persoon met diabetes wordt van cijfers weer mens en de zorgprofessionals ervaren meer werkplezier en voldoening.

Mike Leers sloot het programma af met een oproep aan de deelnemers: Ambassadeurs, ga er mee aan de slag en pak je rol om de beweging in gang te zetten!

We willen de deelnemers aan de werkconferentie nogmaals bedanken voor hun inzet. Er wordt een verslag gemaakt en deelnemers ontvangen nog een terugkoppeling.

Hieronder vindt u een sfeerimpressie van de avond.

20180918 20132820180918 18113420180918 205659