Vanaf vandaag is het mogelijk om projecten in te dienen voor de NDF Professor Lambertsprijs 2020.

De prijs is in 2017 ingesteld door de Nederlandse Diabetes Federatie als eerbetoon aan voormalig NDF voorzitter prof. dr. Steven Lamberts. Het gaat om een tweejaarlijkse prijs met een bedrag van 5000 Euro, voor een initiatief dat het verschil maakt voor mensen met diabetes. De tweede NDF Professor Lambertsprijs zal worden uitgereikt tijdens het volgende Nationale Diabetes Dag congres op 17 april 2020. Professor Lamberts is zelf actief bij de prijs en de jurering betrokken.

Focus 2020: Geloof in eigen kunnen
Het centrale thema van NDD2020 is Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie. Binnen dat centrale thema vraagt de NDF Professor Lambertsprijs aandacht voor self-efficacy. Professor Lamberts: “Persoonsgerichte gerichte zorg en preventie stelt het functioneren van mensen centraal. Maar bij veel mensen is het geloof in eigen kunnen niet zo groot, terwijl dat juist voor zelfmanagement zo’n belangrijke component is. Hoe kun je als zorgverlener daar opbouwend in ondersteunen? Hoe kun je het geloof in eigen kunnen versterken, stap voor stap, op maat? Dat is de vraag en we zijn op zoek naar antwoorden uit het veld: good practices, inspirerende voorbeelden. We zijn nieuwsgierig naar uw aanpak.”

Meedoen
Wilt u meedingen naar de prijs? Dat kan! De jury nodigt u van harte uit om uw project of aanpak in te sturen. U heeft de tijd tot 1 maart 2020.
De jury wordt gevormd door de NDF commissie Opinie en Kennis en professor Lamberts. Men is geïnteresseerd in projecten die matchen met de door Lamberts verwoorde focus.

Nieuwsgierig? Meedoen? Klik hier

De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland