Diabetes en bewegen, dat was het onderwerp van de NDF Netwerkbijeenkomst op 20 mei, met als host journalist Dana Ploeger. 

De opname van deze interessante online bijeenkomst is nu beschikbaar in de NDF Toolkit Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie.

Dana Ploeger trapt de bijeenkomst met Corine Bruggers van de NDF: wat doet NDF op het gebied van bewegen en wat is er te vinden in de ndf-toolkit.nl? Eerste gast is Angela de Rooij van DVN. Als ervaringsdeskundigen onder elkaar zullen ze verhalen uitwisselen over hun worsteling met bewegen: wat beweegt jou? Met Kirsten de Klein, expert bij Kenniscentrum Sport en Bewegen, wordt ingezoomd op het belang van bewegen, wetenschappelijke onderbouwing en effectieve tools, zoals de Beweegcirkel. Aan  Bas van de Goor de vraag: hoe lukt het zijn foundation om hele groepen mensen aan het lopen te krijgen? Waarin zitten de succesfactoren Tenslotte sportcoach Desiree Smit en fysiotherapeut Rypke Postma, over hun ervaringen met de doelgroep en het belang van een laagdrempelige aanpak.