Bewegen voor mensen met (een hoog risico op) diabetes type 2

Diabetesspecifieke uitwerking van de generieke Zorgmodule Bewegen.


Werkboek Beweging in de type 2-diabeteszorg

Uitgave van Mulier Instituut. Doel van het werkboek is om bewegen een ‘comfortabeler’ onderwerp binnen de zorg te maken en zo zorgverlening te verbeteren en het werkplezier van zorgverleners te vergroten.


Beweegkaart Samen thuis bewegen

Bas van den Goor Foundation, Menzis en SamenGezond ontwierpen de beweegkaart Samen thuis bewegen. Eenvoudige oefeningen, duidelijke plaatjes, iedereen kan meedoen.


Beweegcirkel

De Beweegcirkel is een handige tool die professionals helpt patiënten stapsgewijs te begeleiden en te stimuleren om meer te bewegen.


Beweegadvies voor patiënten

Het Beweegadvies voor patiënten biedt praktische informatie voor zorgverleners (zoals praktijkondersteuners) die patiënten met diverse aandoeningen willen ondersteunen bij meer bewegen.


Beweegrichtlijnen

De beweegrichtlijnen geven advies over de hoeveelheid lichaamsbeweging die nodig is voor een goede gezondheid.

 

Achtergrondinformatie voor zorgverleners

NDF Netwerkbijeenkomst 20 mei 2021: Diabetes + bewegen

Divers programma met interessante gasten

Journalist Dana Ploeger in gesprek met: 

  • Angela de Rooij van DVN. Als ervaringsdeskundigen onder elkaar zullen ze verhalen uitwisselen over hun worsteling met bewegen: wat beweegt jou?
  • Kirsten de Klein, expert bij Kenniscentrum Sport en Bewegen, wordt ingezoomd op het belang van bewegen, wetenschappelijke onderbouwing en effectieve tools, zoals de Beweegcirkel.
  • Bas van de Goor, hoe lukt het zijn foundation om hele groepen mensen aan het lopen te krijgen? Waarin zitten de succesfactoren?
  • Tenslotte sportcoach Desiree Smit en fysiotherapeut Rypke Postma, over hun ervaringen met de doelgroep en het belang van een laagdrempelige aanpak