U weet het als zorgverlener maar al te goed: door COVID-19 staat de reguliere zorg voor mensen met diabetes onder druk. Een grote uitdaging is om diabeteszorg-op-afstand zo snel mogelijk te optimaliseren. Het online platform KIJKopDiabetes biedt zorgverleners daarbij ondersteuning met ruim 250 animatievideo’s om patiënten passende en effectieve voorlichting en uitleg te bieden.

Ruim 250 animatievideo’s
Over diabetes, de symptomen, de complicaties, het belang van goede bloedglucosecontrole en tips voor het dagelijks leven met diabetes. Ook zijn er instructievideo’s voor de meest gebruikte bloedglucosemeters en vrijwel alle insulinepennen en KIJKsluiters voor alle relevante geneesmiddelen, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd.

Hoe werkt het?
De distributie van de animatievideo’s verloopt via de zorgverlener. Met behulp van een gebruiksvriendelijk programma kan de zorgverlener per e-mail eenvoudig een link naar de patiënt versturen met een op maat samengesteld pakket van video’s, die de patiënt kan bekijken in een omgeving die specifiek is gemaakt voor u als zorgverlener.

Kosteloos en zonder verplichting
In samenwerking met de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) stelt Stichting KIJKsluiter dit platform beschikbaar voor alle diabeteszorgverleners in Nederland, kosteloos tot 1 juli 2021 en zonder enige verplichting nadien. Individuele gegevens van gebruikers worden niet bewaard.
Hieronder kunt u zich aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een link om het distributieprogramma te installeren en gegevens om in te loggen in uw distributieaccount, met uitleg en instructies voor gebruik.