Sinds deze maand is de nieuwe versie van MyDiaMate (2.0) beschikbaar, met modules als Eten en Emoties, Hypo's en je Omgeving. Ook zijn video's toegevoegd aan de bestaande modules. MyDiamate is opgenomen in NDF Toolkit Persoonsgerichte Diabeteszorg en preventie in de rubriek Psychosociale ondersteuning en psychologische zorg.

Wat is MyDiaMate?
MyDiaMate is een gratis zelfhulp app voor mensen met diabetes type 1. De app richt zich op de ‘mentale’ kant van diabetes en biedt tips, informatie en oefeningen op het gebied van ontspanning, stemming en energie. Zij kunnen hier in hun eigen tempo mee aan de slag en zelf bepalen hoe vaak, wanneer en welke onderdelen van de app zij gebruiken.

Welke updates hebben er plaatsgevonden?
Allereerst zijn er patiëntvideo’s toegevoegd aan een aantal modules. Dus niet alleen lezen, maar ook kijken en luisteren naar de ervaring van anderen met diabetes type 1. In de tweede plaats is de opbouw van de app enigszins aangepast. Nu doorloop je een korte ‘Diabetes in Balans’ module, waarna je kunt kiezen uit verschillende modules: ‘Hypo’s’, ‘Mijn Omgeving’ en ‘Eten en Emoties’. ‘Eten en Emoties’ is nieuw. Naast deze modules, zijn er de bekende verdiepingsmodules ‘Mijn Stemming’ en ‘Mijn Energie’.

Voor gebruikers van MyDiaMate
Je kunt kiezen om de oude modules waarmee je al gestart was (en die bij Home staan) af te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om de nieuwe versies te doorlopen. Je start dan wel weer vanaf het begin. In de Catalogus open je de nieuwe versies: Start Diabetes in Balans 2.0, Stemming 2.0 en Energie 2.0. Na het openen worden ze ook weer toegevoegd aan Home. Het kan zo zijn dat er twee keer ‘Start Diabetes in Balans’ staat. Let dan wel op dat je de volgende keer in de 2.0 versie verdergaat.