In de digitale Keuzehulp Diabetes type 2: leefstijl en medicijnen worden de behandelopties voor leefstijlinterventie en verschillende medicijnen gepresenteerd, zodat patiënten die samen met hun zorgverlener kunnen vergelijken en bespreken. De keuzehulp is te vinden in de NDF Toolkit Persoonsgerichte Diabeteszorg en preventie, in de rubriek Mijn Diabetes(jaar)gesprek, en wordt ontsloten door PATIENT+, gratis tot maart 2024, zodat zorgverleners ervaring kunnen opdoen.

De keuzehulp is ontwikkeld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten, door Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) en PATIENT+, in samenwerking met Diabetes Vereniging Nederland, Nederlandse Diabetes Federatie en Nederlands Huisartsen Genootschap. In de keuzehulp zijn onderzoeksresultaten over wat patiënten belangrijk vinden bij hun keuze meegenomen in de ontwikkeling van de inhoud.

Patiënten en zorgverleners
Patiënten zijn de primaire doelgroep van de keuzehulp, zij zijn de gebruikers. Zorgverleners kunnen wel inloggen op het online platform van PATIENT+. Zij kunnen voor hun patiënten van tevoren behandelmogelijkheden aan of uit zetten. Dit betekent dat de zorgverlener een preselectie maakt in de behandelmogelijkheden zodat de patiënt alleen de informatie ziet en kan vergelijken in de keuzehulp die voor hem/haar van toepassing zijn. Daarnaast kan de zorgverlener ook een samenvatting vinden van de gegevens die de patiënt in de keuzehulp heeft ingevuld. Daarmee kan de zorgverlener het consult met zijn/haar patiënt voorbereiden en meer persoonsgericht inrichten.

Ervaring opdoen: gratis tot maart 2024
De keuzehulp wordt ontsloten door PATIENT+, het platform voor digitale keuzehulpen. Ziekenhuizen en zorggroepen cq praktijken kunnen hun patiënten de keuzehulp aanbieden op basis van een abonnement bij PATIENT+. Binnen de samenwerking is afgesproken dat dit abonnement tot maart 2024 gratis is, wat zorgverleners de kans geeft om ervaring op te doen.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Naar de NDF Toolkit rubriek Mijn Diabetes(jaar)gesprek 


NDF Toolkit Persoonsgerichte Diabeteszorg en preventie

Het doel van de NDF Toolkit is om zorgverleners te ondersteunen met praktische tools en informatie om persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming handen en voeten te geven in de spreekkamer. De toolkit omvat inmiddels 17 rubrieken, 125+ producten en 15+ nascholingen en video’s en trok in 2022 20.000+ bezoekers die 25.000+ pagina’s bekeken en 100+ tools 13.000 keer downloaden. 1.000 + bezoekers namen deel aan een NDF Nascholing.