Je diabetesregulatie kan verstoord raken door uitgaan, o.a. door alcoholgebruik, dansen, snacks, laat naar bed etc. Dit betekent niet dat je niet uit kunt gaan. Deze tips kunnen je helpen om uitgaan zo veilig mogelijk te combineren met je diabetes:

  • Neem je diabetes spullen mee (insulinepen prikset, Dextro), ook als je verwacht maar kort op stap te gaan. Je wilt niet naar huis hoeven of zelfs in de problemen raken, omdat je niet alles bij je hebt wat je nodig hebt. Stop al je benodigde spullen in één tas en bewaar deze bij een festival in een kluisje, dan heb je er geen last van.
  • Een medische verklaring of andere geschreven toelichting van je arts of diabetesverpleegkundige meenemen kan handig zijn, vooral naar festivals (i.v.m. controles). Meestal is het dan geen enkel probleem om bijvoorbeeld Dextro of een mueslireep om een hypo te voorkomen, door de veiligheidscontrole te krijgen. Ook als het meenemen van eten verboden is.
  • In uitgaansgelegenheden is de temperatuur vaak hoog. Dit kan impact hebben op het dalen van je bloedsuiker. Door wat extra te meten, weet je wat de warmte met je doet.
  • Kijk naar de specifieke tips op de pagina’s over alcohol, drugs, sport en bewegen, eten en drinken en slapen.